Sunday
Kaashyapeyam Mahaadyutim |
Tamoriyam Sarva Paapaghnam
PraNatosmi Divaakaram ||1||
ஜபாகுஸும ஸங்காஶம்
காஶ்யபேயம் மஹாத்யுதிம் ।
தமோரிம் ஸர்வ பாபக்நம்
ப்ரணதோঽஸ்மி திவாகரம் ॥
जपाकुसुम संकाशं
काश्यपेयं महाद्युतिम् |
तमोरिं सर्व पापघ्नं
प्रणतोस्मि दिवाकरम् ||
Monday
Dadhishankha Tushaarabham
KsheerodaarNava Sambhavam |
Namaami Shashinam Somam
ShambhormakuTa BhooshaNam ||
ததிஶங்க துஷாராபம்
க்ஷீரோதார்ணவஸம்பவம் ।
நமாமி ஶஶிநம் ஸோமம்
ஶம்போர்மகுட பூஷணம் ॥
KsheerodaarNava Sambhavam |
Namaami Shashinam Somam
ShambhormakuTa BhooshaNam ||
ததிஶங்க துஷாராபம்
க்ஷீரோதார்ணவஸம்பவம் ।
நமாமி ஶஶிநம் ஸோமம்
ஶம்போர்மகுட பூஷணம் ॥
दधिशंख तुषाराभं
क्षीरोदार्णव संभवम् |
नमामि शशिनं सोंमं
शंभोर्मकुट भूषणम् ||
Tuesday
DharaNee Garbha Sambhootam
Vidyutkaanti Samaprabham |
Kumaaram Shakti HastanCha
Mangalam praNamaamyaham ||3||
தரணீ கர்ப ஸம்பூதம்
வித்யுத்காந்திஸமப்ரபம் ।
குமாரம் ஶக்தி ஹஸ்தஞ்ச
மங்களம் ப்ரணமாம்யஹம் ॥
धरणीगर्भ संभूतं
विद्युत्कांति समप्रभम् |
कुमारं शक्तिहस्तंच
मंगलं प्रणमाम्यहम् ||
Ardhakaaryam Mahaaveeryam
Chandraaditya Vimardanam |
Simhikaa Garbha Sambhootam
tam Raahum praNamaamyaham ||
அர்தகாயம் மஹாவீர்யம்
சந்த்ராதித்ய விமர்தநம் ।
சந்த்ராதித்ய விமர்தநம் ।
ஸிம்ஹிகா கர்பஸம்பூதம்
தம் ராஹும் ப்ரணமாம்யஹம் ॥
தம் ராஹும் ப்ரணமாம்யஹம் ॥
अर्धकायं महावीर्यं
चंद्रादित्य विमर्दनम् |
सिंहिका गर्भसंभूतं
तं राहुं प्रणमाम्यहम् ||
चंद्रादित्य विमर्दनम् |
सिंहिका गर्भसंभूतं
तं राहुं प्रणमाम्यहम् ||
Palaasha Pushpa Sankaasham
Taarakaagraha Mastakam |
Roudram Roudraatmakam Ghoram
tam Ketum praNamaamyaham ||
பலாஶ புஷ்பஸங்காஶம்
தாரகாக்ரஹமஸ்தகம் ।
ரௌத்ரம் ரௌத்ராத்மகம் கோரம்
தம் கேதும் ப்ரணமாம்யஹம் ॥
पलाशपुष्प संकाशं
तारका ग्रह मस्तकम् |
रौद्रं रौद्रात्मकं घोरं
तं केतुं प्रणमाम्यहम् ||
Wednesday
Priyangu Kalikaa shyaamam
RoopeNa Pratimam Budham |
Soumyam Soumya guNopetam
tam Budham PraNamaamyaham ||
tam Budham PraNamaamyaham ||
ப்ரியங்கு கலிகாஶ்யாமம்
ரூபேணாப்ரதிமம் புதம் ।
ரூபேணாப்ரதிமம் புதம் ।
ஸௌம்யம்
ஸௌம்ய குணோபேதம்
தம் புதம் ப்ரணமாம்யஹம் ॥
தம் புதம் ப்ரணமாம்யஹம் ॥
प्रियङ्गुकलिकाश्यामं
रूपेणा प्रतिमं बुधम् |
सौम्यं सौम्य गुणोपेतं
तं बुधं प्रणमाम्यहम् ||
रूपेणा प्रतिमं बुधम् |
सौम्यं सौम्य गुणोपेतं
तं बुधं प्रणमाम्यहम् ||
Thursday
Devaanaam cha RushiNaam cha
Gurum Kaanchana Sannibham |
tam Namaami Bruhaspatim ||
தேவாநாம் ச ரிஷீணாம் ச
குரும் காஞ்சநஸம்நிபம் ।
புத்திபூதம் த்ரிலோகேஶம்
தம் நமாமி ப்ருஹஸ்பதிம் ॥
देवानांच ऋषीणांच
गुरुंकांचन सन्निभम् |
बुद्धिभूतं त्रिलोकेशं
तं नमामि बृहस्पतिम् ||
Friday
Himakunda mruNaalaabhaam
Daityaanaam Paramam Gurum |
Daityaanaam Paramam Gurum |
Sarvashaastra Pravaktaaram
Bhaargavam praNamaamyaham ||
Bhaargavam praNamaamyaham ||
ஹிமகுந்த ம்ருணாலாபம்
தைத்யாநாம் பரமம் குரும் ।
தைத்யாநாம் பரமம் குரும் ।
ஸர்வ ஶாஸ்த்ரப்ரவக்தாரம்
பார்கவம் ப்ரணமாம்யஹம் ॥
பார்கவம் ப்ரணமாம்யஹம் ॥
हिमकुंद मृणालाभं
दैत्यानां परमं गुरुम् |
सर्वशास्त्र प्रवक्तारं
भार्गवं प्रणमाम्यहम् ||
दैत्यानां परमं गुरुम् |
सर्वशास्त्र प्रवक्तारं
भार्गवं प्रणमाम्यहम् ||
Saturday
Neelaanjana Samaabhaasam
Raviputram Yamaagrajam |
Chaayaa MaartanDa Sambhootam
tam Namaami Shanaishcharam ||
tam Namaami Shanaishcharam ||
நீலாஞ்ஜன ஸமாபாஸம்
ரவிபுத்ரம் யமாக்ரஜம் ।
ரவிபுத்ரம் யமாக்ரஜம் ।
சாயா மார்தாண்ட ஸம்பூதம்
தம் நமாமி ஶநைஶ்சரம் ॥
தம் நமாமி ஶநைஶ்சரம் ॥
नीलांजन समाभासं
रविपुत्रं यमाग्रजम् |
छायामार्ताण्ड संभूतं
तं नमामि शनैश्चरम् ||
रविपुत्रं यमाग्रजम् |
छायामार्ताण्ड संभूतं
तं नमामि शनैश्चरम् ||