(i) Kaveri Thula Snana Sloka
Kaakaaraha kalushm hanthi
Vekaro Vanchitapradha |
Reekaro mokshatho Nrunaam
Kaveryai te namo Namaha ||
காகாரஹ கலுஷம் ஹந்தி
வேகாரோ வாஞ்சிதப்ரதஹ |
ரீகாரோ மோக்ஷதோ ந்ருணாம்
காவேர்யை தே நமோ நம: ||
काकारः कलुषं हन्ति
वेकारो वाञ्छितप्रदः ।
रीकारो मोक्षदो नृॄणां
कावेर्यै ते नमो नमः।।
Meaning :
காவேரீ என்கின்ற பதத்தில் உள்ள
"கா" வானது மனிதர்களுடைய பாபத்தை போக்கும்,
"வே" வானது கேட்டதை கொடுக்கும்,
"ரீ" ஆனது மோக்ஷத்தை அளிக்கும்.
அப்பேர்ப்பட்ட காவேரீக்கு நமஸ்காரம்!
(ii) Sri Sastha / Iyappan Sloka
Sarva-boota Dayaapara |
Raksha Raksha Maha-baho
Shastre-tubhyam Namo Namaha ||
பூத நாத ஸதானந்த
ஸர்வ பூத தயாபரா |
ரக்ஷ ரக்ஷ மஹா பாஹோ
சாஸ்த்ரே துப்யம் நமோ நம: ||
भूत नाथ सदानन्द
सर्व भूत दयापरा |
रक्ष रक्ष महाबाहो
रक्ष रक्ष महाबाहो
शास्त्रे तुभ्यं नमो नमः ||
Gnanananda Mayam Devam
Nirmala Spatika Kruthim |
Aadharam Sarva Vidyanam
Hayagrivam Upasmahe ||
ஞானானந்த மயம் தேவம்
நிர்மல ஸ்படிகா க்ருதிம் |
ஆதாரம் ஸர்வ வித்யாநாம்
ஹயக்ரீவ உபாஸ்மஹே ||
ज्ञानानन्दमयं देवं
(iii) Sri Hayagriva Sloka
Nirmala Spatika Kruthim |
Aadharam Sarva Vidyanam
Hayagrivam Upasmahe ||
ஞானானந்த மயம் தேவம்
நிர்மல ஸ்படிகா க்ருதிம் |
ஆதாரம் ஸர்வ வித்யாநாம்
ஹயக்ரீவ உபாஸ்மஹே ||
ज्ञानानन्दमयं देवं
निर्मल स्फटिकाकृतिम् |
आधारं सर्व विद्द्यानां
आधारं सर्व विद्द्यानां
हयग्रीवं उपास्महे ||
(iv) Tvameva Sloka
Tvameva Mata Cha Pita Tvameva |
Tvameva Bandhuscha Sakha Tvameva || Tvameva Vidya Dravinam Tvameva |
Tvameva Sarvam mama Deva Deva ||
த்வமேவ மாதா ச பிதா த்வமேவ |
த்வமேவ பந்துஸ்ச்ச சகா த்வமேவ |
த்வமேவ வித்யா த்ரவினம் த்வமேவ |
த்வமேவ ஸர்வம் மம தேவ தேவ ||
त्वमेव माता च पिता त्वमेव ।
त्वमेव बन्धुश्च सखा त्वमेव ।
त्वमेव विद्या द्रविणम् त्वमेव ।
त्वमेव सर्वम् मम देव देव ॥
त्वमेव सर्वम् मम देव देव ॥
(v) Navagraha Sloka
Adhithyāya Somāya
Mangalāya Bhudhāya cha |
Guru Sukra Shanibyascha
Ragave kethave Namaha ||
ஆதித்யாய ஸோமாய
மங்களாய புதாய ச |
Mangalāya Bhudhāya cha |
Guru Sukra Shanibyascha
Ragave kethave Namaha ||
ஆதித்யாய ஸோமாய
மங்களாய புதாய ச |
குரு சுக்ர சனிப்யஸ்ச
ராகவே கேதவே நம: ||
आदित्याय च सोमाय
ராகவே கேதவே நம: ||
आदित्याय च सोमाय
मङ्गलाय बुधाय च ।
गुरु शुक्र शनिभ्यश्च
राहवे केतवे नमः ॥
ॐ असतो मा सद्गमय ।
तमसो मा ज्योतिर्गमय ।
मृत्योर्मा अमृतं गमय ।
ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः ॥
गुरु शुक्र शनिभ्यश्च
राहवे केतवे नमः ॥
(vi) Asathoma Sloka
Om Asato Maa Sad-Gamaya |
Tamaso Maa Jyotir-Gamaya |
Mrtyor-Maa Amrtam Gamaya |
Om Shaantih Shaantih Shaantih ||
ஓம் அசதோ மா ஸத்கமய |
தமஸோ மா ஜ்யோதிர் கமய |
ம்ருத்யோர்-மா அம்ருதம் கமய |
|| ஓம் சாந்தி: சாந்தி: சாந்தி: ||
ॐ असतो मा सद्गमय ।
तमसो मा ज्योतिर्गमय ।
मृत्योर्मा अमृतं गमय ।
ॐ शान्तिः शान्तिः शान्तिः ॥
(vii) Sri Dhanvanthri Slokas
Om Namo Bagavathey
Vasudevaya Dhanvantraye
Amritha Kalasa Hasthaaya |
Sarvaamaya vinaashanaaya
Amritha Kalasa Hasthaaya |
Sarvaamaya vinaashanaaya
Thrilokya nathaaya
Shri Mahavishnave Namaha ||
ஓம் நமோ பகவதே
Shri Mahavishnave Namaha ||
ஓம் நமோ பகவதே
வாசுதேவாய தன்வந்தரயே
அம்ருத கலச ஹஸ்தாய |
ஸர்வாமய விநாசனாய
அம்ருத கலச ஹஸ்தாய |
ஸர்வாமய விநாசனாய
த்ரைலோக்ய நாதாய
ஸ்ரீ மஹா விஷ்ணவே நம: ||
ॐ नमो भगवते
वासुदेवाय धन्वन्तरये
ஸ்ரீ மஹா விஷ்ணவே நம: ||
ॐ नमो भगवते
वासुदेवाय धन्वन्तरये
अमृत कलश हस्ताय ।
सर्वामय विनाशनाय
सर्वामय विनाशनाय
त्रैलोक्य नाथाय
श्री महा विष्णवे नमः ॥
श्री महा विष्णवे नमः ॥