Follow us on  Youtube & Whatsapp



ஸ்ரீ மூகாம்பிகை அஷ்டகம்

நமஸ்தே ஜக³த்³தா⁴த்ரி ஸத்³ப்³ரஹ்மரூபே

நமஸ்தே ஹரோபேந்த்³ர தா⁴த்ராதி³ வந்த்³யே । 

நமஸ்தே ப்ரபந்நேஷ்ட தா³நைக த³க்ஷே 

நமஸ்தே மஹாலக்ஷ்மி கோலாபுரேஶி ॥ 1॥


விதி:⁴ க்ரு’த்திவாஸா ஹரிர் விஶ்வமேதத்

ஸ்ரு’ஜத்யத்தி பாதீதி யத்தத் ப்ரஸித்³த⁴ம் । 

க்ரு’பா லோக நாதே³வ தே ஶக்திரூபே 

நமஸ்தே மஹாலக்ஷ்மி கோலாபுரேஶி ॥ 2॥


த்வயா மாயயா வ்யாப்த மேதத் ஸமஸ்தம் 

த்⁴ரு’தம் லீயஸே தே³வி குக்ஷௌ ஹி விஶ்வம் । 

ஸ்தி²தாம் பு³த்³தி⁴ ரூபேண ஸர்வத்ர ஜந்தௌ 

நமஸ்தே மஹாலக்ஷ்மி கோலாபுரேஶி ॥ 3॥


யயா ப⁴க்தவர்கா³ ஹி லக்ஷ்யந்த ஏதே 

த்வயாऽத்ர ப்ரகாமம் க்ரு’பா பூர்ண த்³ரு’ஷ்ட்யா । 

அதோ கீ³யஸே தே³வி லக்ஷ்மீரிதி த்வம் 

நமஸ்தே மஹாலக்ஷ்மி கோலாபுரேஶி ॥ 4॥


புநர் வாக்படுத்வாதி³ ஹீநா ஹி மூகா 

நராஸ்தைர் நிகாமம் க²லு ப்ரார்த்²யஸே யத் । 

நிஜேஷ்டாப்தயே தேந மூகாம்பி³கா த்வம் 

நமஸ்தே மஹாலக்ஷ்மி கோலாபுரேஶி ॥ 5॥


யத³த்³வைத ரூபாத் பரப்³ரஹ்மணஸ்த்வம் 

ஸமுத்தா² புநர்விஶ்வ லீலோத்³யமஸ்தா² । 

ததா³ஹுர் ஜநாஸ்த்வாம் ச கௌ³ரீம் குமாரீம் 

நமஸ்தே மஹாலக்ஷ்மி கோலாபுரேஶி ॥ 6॥ 


ஹரேஶாதி³ தே³ஹோத்த² தேஜோமயப்ர

ஸ்பு²ரச் சக்ர ராஜாக்²யலிங்க³ ஸ்வரூபே ।

மஹாயோகி³ கோலர்ஷி ஹ்ரு’த்பத்³ம கே³ஹே 

நமஸ்தே மஹாலக்ஷ்மி கோலாபுரேஶி ॥ 7॥


நம: ஶங்க² சக்ரா ப⁴யாபீ⁴ஷ்ட ஹஸ்தே 

நம: த்ர்யம்ப³கே கௌ³ரி பத்³மாஸநஸ்தே² ।

நம: ஸ்வர்ண வர்ணே ப்ரஸந்நே ஶரண்யே 

நமஸ்தே மஹாலக்ஷ்மி கோலாபுரேஶி ॥ 8॥


இத³ம் ஸ்தோத்ரரத்நம் க்ரு’தம் ஸர்வதே³வைர்

ஹ்ரு’தி³ த்வாம் ஸமாதா⁴ய லக்ஷ்ம்யஷ்டகம் ய: । 

படே²ந் நித்யமேஷ வ்ரஜத்யாஶு லக்ஷ்மீம் 

ஸ வித்³யாம் ச ஸத்யம் ப⁴வேத்தத்ப்ரஸாதா³த் ॥ 9॥


இதி ஶ்ரீமூகாம்பி³காஷ்டகம் ஸம்பூர்ணம் ।


- Follow us on -

श्रीमूकाम्बिकाष्टकम्

नमस्ते जगद्धात्री सद्ब्रह्मरूपे
नमस्ते हरोपेन्द्रधात्रादिवन्द्ये । नमस्ते प्रपन्नेष्टदानैकदक्षे नमस्ते महालक्ष्मी कोलापुरेशि ॥ 1॥
विधिः कृत्तिवासा हरिविश्वमेतत्-
 सृजत्यत्ति पातीति यत्तत्प्रसिद्धम् ।
कृपालोकनादेवते शक्तिरूपे
 नमस्ते महालक्ष्मी कोलापुरेशि ॥ 2॥
त्वया मायया व्याप्त मेतत्समस्तं
 धृतं लीयसे देवि कुक्षौ हि विश्वम् ।
स्थितां बुद्धिरूपेण सर्वत्र जन्तौ
 नमस्ते महालक्ष्मी कोलापुरेशि ॥ 3॥
यया भक्तवर्गा हि लक्ष्यन्त एते
 त्वयाऽत्र प्रकामं कृपापूर्णदृष्ट्या।
अतो गीयसे देवि लक्ष्मीरति त्वं
 नमस्ते महालक्ष्मी कोलापुरेशि ॥ 4॥
पुनर्वाक्पटुत्वादिहीना हि मूल
 नरास्तैनिकामं खलु प्रार्थ्यसे यत् ।
निजेष्टाप्तये तेन मोकाम्बिका त्वं
 नमस्ते महालक्ष्मी कोलापुरेशि ॥ 5॥
यदद्वैतरूपात्परब्रह्मणस्त्वं
 समुत्था पुनर्विश्वलीलोद्यमस्था ।
तदाहुर्जनास्त्वां च गौरीं कुमारीं
 नमस्ते महालक्ष्मी कोलापुरेशि ॥ 6॥
हरेशादि देहोत्थतेजोमयप्र-
 स्फुरच्चक्रराजाख्यलिङ्गस्वरूपे ।
महायोगिकोलर्षिहृत्पद्मगेहे
 नमस्ते महालक्ष्मी कोलापुरेशि ॥ 7॥
नमः शङ्खचक्रभयाभीष्टहस्ते
 नमः त्र्यम्बके गौरि पद्मासनस्थे ।
नमः स्वर्णवर्णे प्रसन्ने शरण्ये
 नमस्ते महालक्ष्मी कोलापुरेशि ॥ 8॥
इदं स्तोत्ररत्नं कृतं सर्वदेवै-
 र्हृदि त्वां समाधाय लक्ष्म्यष्टकं यः ।
पठेन्नित्यमेष व्रजत्याशु लक्ष्मीं
 स विद्यां च सत्यं भवेत्तत्प्रसादात् ॥ 9॥

इति श्रीमूकाम्बिकाष्टकं संपूर्णम् ।
- Follow us on -

Sri Mookāmbikāṣṭakam

namastē jagaddhātri sadbrahmarūpē

 namastē harōpēndra dhātrādi vandyē |

namastē prapannēṣṭa dānaika-dakṣē

 namastē mahālakṣmi kōlāpurēśi ||1||


vidhiḥ kr̥ttivāsā harirviśva mētat-

 sr̥jatyatti pātīti yattat prasiddham |

kr̥pālōkanādēva tē śaktirūpē

 namastē mahālakṣmi kōlāpurēśi ||2||


tvayā māyayā vyāptamētatsamastaṁ

 dhr̥taṁ līyasē dēvi kukṣau hi viśvam |

sthitāṁ buddhirūpēṇa sarvatra jantau

 namastē mahālakṣmi kōlāpurēśi ||3||


yayā bhaktavargā hi lakṣyanta ētē

 tvayā’tra prakāmaṁ kr̥pāpūrṇadr̥ṣṭyā |

atō gīyasē dēvi lakṣmīriti tvaṁ

 namastē mahālakṣmi kōlāpurēśi ||4||


punarvākpaṭutvādihīnā hi mūkā

 narāstairnikāmaṁ khalu prārthyasē yat|

nijēṣṭāptayē tēna mūkāmbikā tvaṁ

 namastē mahālakṣmi kōlāpurēśi ||5||


yadadvaita rūpā parabrahmaṇa stvaṁ

 samutthā punarviśvalīlōdya masthā |

tadāhurjanāstvāṁ ca gaurīṁ kumārīṁ

 namastē mahālakṣmi kōlāpurēśi ||6||


harēśādi dēhōttha tējōmayapra-

 sphuraccakra rājākhya liṅgasvarūpē|

mahāyōgi kōlarṣi hr̥tpadma gēhē

 namastē mahālakṣmi kōlāpurēśi ||7||


namaḥ śaṅkha cakrā bhayā bhīṣṭa hastē

 namaḥ tryambakē gauri padmāsanasthē|

namaḥ svarṇavarṇē prasannē śaraṇyē

 namastē mahālakṣmi kōlāpurēśi ||8||


idaṁ stōtra ratnaṁ kr̥taṁ sarvadēvai-

 rhr̥di tvāṁ samādhāya lakṣmyaṣṭakaṁ yaḥ|

paṭēn nityamēṣa vrajatyāśu lakṣmīṁ

 sa vidyāṁ ca satyaṁ bhavēttatprasādāt ||9||



iti śrīmookāmbikāṣṭakaṁ sampūrṇam .

- Follow us on -

Post a Comment

Previous Post Next Post
Youtube Channel Image
We're now on YT! Subscribe to our Slokas for All Youtube Channel
Subscribe