Durga Slokas
Audio
(1) Sarva - Mangala
Sarva-Mangala-Maanggalye
Shive Sarvaartha-Saadhike |
Sharannye Tryambake Gauri
Naaraayanni Namostu Te ||
ஸர்வ மங்கள மாங்கல்யே
சிவே ஸர்வார்த்த சாதிகே |
சரண்யே த்ரயம்பகே கௌரி
நாராயணி நமோஸ்துதே ||
सर्वमङ्गलमाङ्गल्ये
शिवे सर्वार्थसाधिके ।
शिवे सर्वार्थसाधिके ।
शरण्ये त्र्यम्बके गौरि
नारायणि नमोऽस्तु ते ॥
नारायणि नमोऽस्तु ते ॥
(2) Dhanam Tharum
Dhanam Tharum Kalvi Tharum
Orunaalum Thalarvu Ariya
Manam Tharum Deyva Vadivum Tharum
Nenjil Vanjamila
Enam Tharum Nallana Ellam Tharum
Anbar Enbavarkae
Kanam Tharum Poonkuzhalal
Abhirami Kadai Kanngalae !
தனம் தரும் கல்வி தரும்
ஒரு நாளும் தளர்வறியா
மனம் தரும் தெய்வ வடிவும் தரும்
நெஞ்சில் வஞ்சமில்லா
இனம் தரும் நல்லன எல்லாம் தரும்
அன்பர் என்பவர்க்கே கனம் தரும்
பூங்குழலாள்
அபிராமி கடைக்கண்களே !
(3) Annapoorni Sloka
Nityananda Kari VarabhayakariSowndarya-Ratnaakarii
NirdhuutaAkhila Ghora Paavanakari
Pratyaksha Maaheshvari |
Praaleyachala Vamsha Paavanakari
Kaashi Puradhishvari
Bhikshaam Dehi Kripavalambanakari
MaathAnna puurnneshvari ||
NirdhuutaAkhila Ghora Paavanakari
Pratyaksha Maaheshvari |
Praaleyachala Vamsha Paavanakari
Kaashi Puradhishvari
Bhikshaam Dehi Kripavalambanakari
MaathAnna puurnneshvari ||
நித்யானந்தகரி வராபயகரி
சௌந்தர்ய ரத்னாகரி
சௌந்தர்ய ரத்னாகரி
நிர்தூதாகில கோர பாவனகரி
ப்ரத்யக்ஷ மாஹேஸ்வரி |
ப்ரத்யக்ஷ மாஹேஸ்வரி |
ப்ராலேயாசல வம்ஷ பாவநகரீ
காசி புராதீஸ்வரி
காசி புராதீஸ்வரி
பிக்ஷாம் தேஹி க்ரிபாவலம்பநகரி
மாதான்னபூர்ணேஸ்வரீ ||
மாதான்னபூர்ணேஸ்வரீ ||
नित्यानन्दकरी वराभयकरी सौन्दर्यरत्नाकरी
निर्धूताखिलघोरपावनकरी प्रत्यक्षमाहेश्वरी ।
प्रालेयाचलवंशपावनकरी काशीपुराधीश्वरी
भिक्षां देहि कृपावलम्बनकरी मातान्नपूर्णेश्वरी ॥
(4) Shiva Shaktya yukto
Shiva Shaktyā yukto
Yadi bhavati Shakta: Prabhavitum
Na che devam devo
Nakhalu kushalah: Spanditumapi |
Atah:stwām ArAdyAm
Hari hara virinchi Adibhirapi
PraNantum stotum Va
Katham akrata Punyah: Prabhavati ||
சிவ: சக்த்யா யுகத்தோ
யதி பவதி சக்த:ப்ரபவிதும்
ந சேதேவம் தேவோ
ந கலு குசல: ஸ்பந்திது - மபி |
அதஸ் - த்வா மாராத்யாம்
ஹரி ஹர விரிஞ்சாதி - பிரபி
ப்ரணந்தும் ஸ்தோதும் வா
கத - மக்ருத - புண்ய: ப்ரபவதி ||
शिवःशक्त्यायुक्तो यदिभवति शक्तःप्रभवितुं
नचेदेवं देवो नखलुकुशलः स्पन्दितुमपि।
अतस्त्वाम् आराध्यां हरि-हर-विरिन्चादिभिरपि
प्रणन्तुं स्तोतुंवा कथ-मक्र्त पुण्यःप्रभवति॥
Lakshmi Slokas
Audio
(1) Lakshmeem Ksheera Samudra...
Lakshmeem Ksheera Samudra
Raaja Tanayam
Raaja Tanayam
Sree Ranga Dhaameshvareem |
Daasee Bhootha Samasata
Deva Vanithaam
Deva Vanithaam
Lokaika Deepankuram ||
Sreeman Manda Kataaksha
Labdha Vibhava
Labdha Vibhava
Brahmendra Gangaadharam |
Tvaam Trailokya
Kudumbineem Sarasijaam
Kudumbineem Sarasijaam
Vande Mukunda Priyaam ||
லக்ஷ்மீம் க்ஷீர சமுத்ர
ராஜ தனயாம்
ஸ்ரீரங்க தாமேஸ்வரீம் |
ராஜ தனயாம்
ஸ்ரீரங்க தாமேஸ்வரீம் |
தாஸீ பூத ஸமஸ்த
தேவ வனிதாம்
லோகைக தீபங்குராம் ||
ஸ்ரீமன் மந்த கடாக்ஷ
லப்த விபவ
ப்ரம்மேந்திர கங்காதரம் |
த்வாம் திரைலோக்ய
குடும்பினீம் ஸரஸிஜாம்
வந்தே முகுந்தப்ரியாம் ||
தேவ வனிதாம்
லோகைக தீபங்குராம் ||
ஸ்ரீமன் மந்த கடாக்ஷ
லப்த விபவ
ப்ரம்மேந்திர கங்காதரம் |
த்வாம் திரைலோக்ய
குடும்பினீம் ஸரஸிஜாம்
வந்தே முகுந்தப்ரியாம் ||
लक्ष्मीं क्षीर समुद्र राजतनयां
श्रीरङ्ग धामेश्वरीं ।
दासीभूत समस्त देववनितां
लोकैक दीपाङ्कुरां।।
श्रीमन्मन्दकटाक्षलब्ध
विभव ब्रह्मेन्द्रगङ्गाधरां ।
त्वां त्रैलोक्य कुटुम्बिनीं
सरसिजां वन्दे मुकुन्दप्रियाम् ॥
श्रीरङ्ग धामेश्वरीं ।
दासीभूत समस्त देववनितां
लोकैक दीपाङ्कुरां।।
श्रीमन्मन्दकटाक्षलब्ध
विभव ब्रह्मेन्द्रगङ्गाधरां ।
त्वां त्रैलोक्य कुटुम्बिनीं
सरसिजां वन्दे मुकुन्दप्रियाम् ॥
(2) Namastestu ...
Namastestu Mahaa-Maaye
Shri-Peete Sura-Pujithe |
Shangkha-Chakra-Gadhaa-Haste
Mahaalakshmi Namostute ||
நமஸ்தேஸ்து மஹாமாயே
ஸ்ரீ பீடே ஸுரபூஜிதே |
சங்க சக்ர கதா ஹஸ்தே
மஹாலக்ஷ்மி நமோஸ்துதே ||
ஸ்ரீ பீடே ஸுரபூஜிதே |
சங்க சக்ர கதா ஹஸ்தே
மஹாலக்ஷ்மி நமோஸ்துதே ||
नमस्तेऽस्तु महामायेश्रीपीठे सुरपूजिते ।शङ्खचक्रगदाहस्तेमहालक्ष्मि नमोऽस्तुते ।।
Saraswathi Slokas
Audio
Audio
(1) Maanikya Veenam ...
Maanikya-veenam Upalaalayanteem
Madaalasaam Manjula-vagvilaasaam |
Maahendra-neela-dyuti Komalaangeem
Maatanga-kanyaam Manasaa-smaraami ||
மாணிக்ய-வீணாம் உபலாலயந்தீம்
Madaalasaam Manjula-vagvilaasaam |
Maahendra-neela-dyuti Komalaangeem
Maatanga-kanyaam Manasaa-smaraami ||
மாணிக்ய-வீணாம் உபலாலயந்தீம்
மதாலஸாம் மஞ்சுள - வாக்விலாஸாம் |
மகேந்திர - நீல - த்யுதி கோமலாங்கீம்
மாதங்க - கன்யாம் மனசா - ஸ்மராமி ||
माणिक्यवीणामुपलालयन्तीं
मदालसां मञ्जुलवाग्विलासाम् ।
माहेन्द्रनीलद्युतिकोमलाङ्गीं
मातङ्गकन्यां मनसा स्मरामि ॥
(2) Saraswathi Namasthubyam...
Saraswathi Namasthubhyam
Varade Kāmarupini |
Vidyārambam Karishyāmi
Siddhir Bhavatu Me Sadha ||
ஸரஸ்வதி நமஸ்துப்யம்
வரதே காமரூபிணி |
வித்யாரம்பம் கரிஷ்யாமி
சித்திர் பவதுமே ஸதா ||
सरस्वति नमस्तुभ्यं
वरदे कामरूपिणि ।
विद्यारम्भं करिष्यामि
सिद्धिर्भवतु मे सदा ॥
(3) Ya Kundendu ...
Ya Kundendu Tushaara Haara Dhavalaa
Ya Shubhra Vastraavrita
Ya Veena Vara Danda Manditakara
Ya Shveta Padmaasana |
Ya Brahma Achyutaha Shankara Prabrithibhih
Devai Sadaa Poojitha
Saa Maam Paathu Saraswathi
Bhagavati Nishyesha Jyaadyaapaha ||
யாகுந்தேந்து துஷார ஹாரதவளா
யா சுப்ர வஸ்த்ரா வ்ருதா
யா வீணா வரதண்ட மண்டிதகரா
யாஷ்வேத பத்மாஸனா |
யா ப்ரஹ்மாச்யுத ஷங்கர
ப்ரப்ருதிபிஹி தேவை சதா பூஜிதா
சா மாம் பாது ஸரஸ்வதி
பகவதி நிஷேஷ ஜாட்யாபஹா ||
या कुन्देन्दु तुषारहारधवला
या शुभ्रवस्त्रावृता
या वीणा वरदण्डमण्डितकरा
या श्वेतपद्मासना।
या ब्रह्माच्युत शंकरप्रभृतिभिर्देवैः
सदा वन्दिता सा मां पातु सरस्वती
भगवती निःशेषजाड्यापहा॥