Sri Rama Slokas
Audio
1) Raamaaya...
Raamaaya RamabadraayaRamachandraaya Vedhasey |
Raghunaadaaya Naadaaya
Seethaaya Pathaye Namo Namah ||
ராமாய ராமபத்ராய
ராமச்சந்த்ராய வேதஸே |
ரகுநாதாய நாதாய
சீதைய பதயே நமஹ ||
रामाय रामभद्राय
रामचन्द्राय वेधसे |
रघुनाथाय नाथाय
सीतायाः पतये नमः ॥
2) Poorvam Rama - Ramayana Sloka
Poorvam Rama-tapo-vanaadi-gamanam
Hatva Mrugam Kaanchanam
Vaidehee-haranam Jatayu-maranam
Sugreeva-sambhashanam |
Valee-nigrahanam Samudra-taranam
Lankapuri-daahanam Paschaat Raavana-
kumbhakarna-hananam
Etatdhi Ramayanam ||
பூர்வம் ராம - தபோ - வனாதி - கமனம்
ஹத்வா ம்ருகம் காஞ்சனம்
வைதேஹி - ஹரணம் ஜடாயு - மரணம்
சுக்ரீவ - ஸம்பாஷணம் |
வாலீ - நிக்ரஹநம் சமுத்ர - தரணம்
லங்காபுரி - தஹனம் பஸ்சாத்ராவண -
கும்பகர்ண - ஹனனம்
ஏதத்ஹி ராமாயணம் ||
पूर्वं रामतपोवनादिगमनं
हत्वा मृगं काञ्चनं
वैदेहीहरणं जटायुमरणं
सुग्रीवसम्भाषणम्।
वालीनिग्रहणं समुद्रतरणं
लंकापुरी दाहनं
पश्चाद्रावण कुम्भकर्ण
हननमेतद्धि रामायणम्।।
Sri Krishna Sloka
1) Sri Vathsaankam...
Sri Vathsaankam Mahoraskam
Vanamaala Viraajitham |Shanka Chakradharam Devam
Krishnam Vandhe Jagathgurum ||
ஶ்ரீவத்ஸாங்கம் மஹோரஸ்கம்
வனமாலா விராஜிதம் |
ஶங்கசக்ர தரம் தேவம்
க்ருஷ்ணம் வந்தே ஜகத்குரும் ||
श्रीवथ्साङ्गं महोरस्कं
वनमाला विराजितम् |
शंखचक्रधरं देवं
शंखचक्रधरं देवं
कृष्णं वन्दे जगद्गुरुं ||
2) Krishnaya Vasudevaya...
Krishnaya Vasudevaya
Devaki Nanda Nayacha |
Nandagopa Kumaraya
Govindaya Namo Namaha ||
கிருஷ்ணாய வாஸுதேவாய
தேவகீ நந்தனாய ச |
நந்தகோப குமாராய
கோவிந்தாய நமோ நம: ||
कृष्णाय वासुदेवाय
Devaki Nanda Nayacha |
Nandagopa Kumaraya
Govindaya Namo Namaha ||
கிருஷ்ணாய வாஸுதேவாய
தேவகீ நந்தனாய ச |
நந்தகோப குமாராய
கோவிந்தாய நமோ நம: ||
कृष्णाय वासुदेवाय
देवकी नन्दनाय च ।
नन्दगोप कुमाराय
नन्दगोप कुमाराय
गोविन्दाय नमो नमः ॥
Kamsa Chanura Mardhanam |
Devaki Paramaanandham
Krishnam Vandhe Jagat Gurum ||
வாசுதேவ ஸுதம் தேவம்
கம்ச சாணூர மர்தனம் |
தேவகீ பரமானந்தம்
கிருஷ்ணம் வந்தே ஜகதகுரும் ||
वसुदेवसुतं देवं
कंसचाणूरमर्दनम्
देवकीपरमानन्दं
कृष्णं वन्दे जगद्गुरुं ||
3) Vasudeva Sutam...
Vasudeva Sutam DevamKamsa Chanura Mardhanam |
Devaki Paramaanandham
Krishnam Vandhe Jagat Gurum ||
வாசுதேவ ஸுதம் தேவம்
கம்ச சாணூர மர்தனம் |
தேவகீ பரமானந்தம்
கிருஷ்ணம் வந்தே ஜகதகுரும் ||
वसुदेवसुतं देवं
कंसचाणूरमर्दनम्
देवकीपरमानन्दं
कृष्णं वन्दे जगद्गुरुं ||
Sri Perumal Slokas
1) Om Niranjanaya...
1) Om Niranjanaya...
Niranjanaya Vidmahe
Nira Paahaya Dheemahi |Tanno Srinivasa Prachodayath ||
நிரஞ்சநாய வித்மஹே
நிரா பாஹாய தீமஹி |
தந்நோ ஸ்ரீனிவாச ப்ரச்சோதயாத் ||
निर्णजनाय विद्महे निरापाहाय धीमहे |
நிரா பாஹாய தீமஹி |
தந்நோ ஸ்ரீனிவாச ப்ரச்சோதயாத் ||
निर्णजनाय विद्महे निरापाहाय धीमहे |
तन्नो श्रीनिवास: प्रचोदयात ||
2) Vanamali...
Vanamali Gadhi ShaargeeChangee chakree cha Nandaki
Sriman Narayano Vishnur
Vasudevo abiRakshatu ||
வனமாலி கதி ஷார்ங்கி
சங்கீ சக்ரி ச நந்தகி |
ஸ்ரீமான் நாராயனோ விஷ்ணுர்
வாசுதேவோ அபி-ரக்ஷத்து ||
वनमाली गदी शार्ङ्गी
शङ्खी चक्री च नन्दकी |
श्रीमान्नारायणो
विष्णुर्-वासुदेवोऽभिरक्षतु ||
3) Shree-rama...
Shree-rama rama rameti
rame raame mano-rame |
Saha-sranaama tat tulyam
raama-naama varaa-nane ||
ஸ்ரீ ராம ராம ராமேதி
ரமே ராமே மனோ ரமே |
ஸஹஸ்ரநாம தத் துல்யம்
ராம நாம வாராணனே ||
श्री राम राम रामेति
रमे रामे मनोरमे ।
सहस्रनाम तत्तुल्यं
रामनाम वरानने ॥
rame raame mano-rame |
Saha-sranaama tat tulyam
raama-naama varaa-nane ||
ஸ்ரீ ராம ராம ராமேதி
ரமே ராமே மனோ ரமே |
ஸஹஸ்ரநாம தத் துல்யம்
ராம நாம வாராணனே ||
श्री राम राम रामेति
रमे रामे मनोरमे ।
सहस्रनाम तत्तुल्यं
रामनाम वरानने ॥
4) Shaanthakaaram...
Shaanthakaaram Bhujaga shayanam
Padma Naabham Suresham
Vishwaakaaram Gagana sadrusham
Vishwaakaaram Gagana sadrusham
Megha varnam Subhaangam |
Lakshmikantham Kamala nayanam
Lakshmikantham Kamala nayanam
Yogi hrudyaana gamyam
Vandhe vishnum Bhava bhaya haram
Vandhe vishnum Bhava bhaya haram
Sarva Lokaika Naatham ||
ஷாந்தாகாரம் புஜக சயனம்
ஷாந்தாகாரம் புஜக சயனம்
பத்ம நாபம் சுரேஷம்
விஷ்வாகாரம் ககன சத்துருஷம்
விஷ்வாகாரம் ககன சத்துருஷம்
மேக வர்ணம் ஸுபாங்கம் |
லஷ்மிகாந்தம் கமலநயணம்
லஷ்மிகாந்தம் கமலநயணம்
யோகி ஹ்ருத்யான கம்யம்
வந்தே விஷ்ணும் பவ பய ஹரம்
வந்தே விஷ்ணும் பவ பய ஹரம்
சர்வ லோகைக நாதம் ||
शान्ताकारं भुजगशयनं
पद्मनाभं सुरेशं
विश्वाधारं गगनसदृशं
मेघवर्णं शुभाङ्गम् ।
लक्ष्मीकान्तं कमलनयनं
योगिहृध्यान गम्यम्
वन्दे विष्णुं भवभयहरं
सर्वलोकैकनाथम् ॥
शान्ताकारं भुजगशयनं
पद्मनाभं सुरेशं
विश्वाधारं गगनसदृशं
मेघवर्णं शुभाङ्गम् ।
लक्ष्मीकान्तं कमलनयनं
योगिहृध्यान गम्यम्
वन्दे विष्णुं भवभयहरं
सर्वलोकैकनाथम् ॥
5) Kayena vacha...
Kayena vacha manasendriyair va
Budhyatmana va prakrite swabhavath |Karoami yadyad sakalam parasmai
Narayanayeti Samarpayami ||
காயேன வாச்சா
மனஸேந்திரயைர் வா
புத்யாத்மனாவா
புத்யாத்மனாவா
ப்ரக்ரிதே ஸ்வபாவாத் |
கரோமி யத்யத்
கரோமி யத்யத்
ஸகலம் பரஸ்மை
நாராயணாயேதி
நாராயணாயேதி
ஸமர்ப்பயாமி ||
कायेन वाचा
मनसेन्द्रियैर्वा ।
बुद्ध्यात्मना वा
प्रकृतिस्वभावात् ।
करोमि यद्यत्सकलं परस्मै ।
नारायणयेति समर्पयामि ॥
कायेन वाचा
मनसेन्द्रियैर्वा ।
बुद्ध्यात्मना वा
प्रकृतिस्वभावात् ।
करोमि यद्यत्सकलं परस्मै ।
नारायणयेति समर्पयामि ॥