|| श्रीलक्ष्मीनरसिंह पञ्चरत्नम् ||
❶
त्वत्प्रभुजीवप्रियमिच्छसिचेन्नरहरिपूजां कुरु सततं
प्रतिबिम्बालङ्कृतिधृतिकुशलो
बिम्बालङ्कृतिमातनुते ।
चेतोभृङ्ग भ्रमसि वृथा
भवमरुभूमौ विरसायां
भज भज लक्ष्मीनरसिंहा
भज भज लक्ष्मीनरसिंहा
नघपदसरसिजमकरन्दम् ॥१॥
❷
शुक्तौ रजतप्रतिभा जाता कटकाद्यर्थसमर्था चेद्
दुःखमयी ते संसृतिरेषा
निर्वृतिदाने निपुणा स्यात् ।
चेतोभृङ्ग भ्रमसि वृथा
भवमरुभूमौ विरसायां
भज भज लक्ष्मीनरसिंहा
भज भज लक्ष्मीनरसिंहा
नघपदसरसिजमकरन्दम् ॥२॥
❸
आकृतिसाम्याच्छाल्मलिकुसुमे
स्थलनलिनत्वभ्रममकरोः
गन्धरसाविह किमु विद्येते विफलं
गन्धरसाविह किमु विद्येते विफलं
भ्राम्यसि भृशविरसेऽस्मिन् ।
चेतोभृङ्ग भ्रमसि वृथा
भवमरुभूमौ विरसायां
भज भज लक्ष्मीनरसिंहा
भज भज लक्ष्मीनरसिंहा
नघपदसरसिजमकरन्दम् ॥३॥
❹
स्रक्चन्दनवनितादीन्विषयान्सुखदान्मत्वा
तत्र विहरसे
गन्धफलीसदृशा ननु तेऽमी
गन्धफलीसदृशा ननु तेऽमी
भोगानन्तरदुःखकृतः स्युः ।
चेतोभृङ्ग भ्रमसि वृथा
चेतोभृङ्ग भ्रमसि वृथा
भवमरुभूमौ विरसायां
भज भज लक्ष्मीनरसिंहा
नघपदसरसिजमकरन्दम् ॥४॥
❺
तव हितमेकं वचनं वक्ष्ये
शृणु सुखकामो यदि सततं
स्वप्ने दृष्टं सकलं हि मृषा
स्वप्ने दृष्टं सकलं हि मृषा
जाग्रति च स्मर तद्वदिति ।
चेतोभृङ्ग भ्रमसि वृथा
चेतोभृङ्ग भ्रमसि वृथा
भवमरुभूमौ विरसायां
भज भज लक्ष्मीनरसिंहा
भज भज लक्ष्मीनरसिंहा
नघपदसरसिजमकरन्दम् ॥५॥
த்வத்ப்ரபுஜீவப்ரியமிச்சஸி
சேந்நரஹரிபூஜாம் குரு ஸததம்
ப்ரதிபிம்பாலங்க்ருதித்'ருதிகுசலோ
इति श्रीमत्परमहंसपरिव्राजकाचार्यस्य
श्रीगोविन्दभगवत्पूज्यपादशिष्यस्य
श्रीमच्छङ्करभगवतः कृतौ
श्रीलक्ष्मीनरसिंह पञ्चरत्नम् ।
ஸ்ரீலக்ஷ்மீநரஸிம்ஹ பஞ்சரத்னம்
த்வத்ப்ரபுஜீவப்ரியமிச்சஸி
சேந்நரஹரிபூஜாம் குரு ஸததம்
ப்ரதிபிம்பாலங்க்ருதித்'ருதிகுசலோ
பிம்பாலங்க்ருதிமாதநுதே |
சேதோப்ருங்க’ப்ரமஸி வ்ருதா
சேதோப்ருங்க’ப்ரமஸி வ்ருதா
பவமருபூமௌ விரஸாயாம்
பஜ பஜ லக்ஷ்மீநரஸிம்ஹா
பஜ பஜ லக்ஷ்மீநரஸிம்ஹா
நகபத ஸரஸிஜமகரந்தம் || 1 ||
ஸுக்தௌ ரஜதப்ரதிபா ஜாதா
ஸுக்தௌ ரஜதப்ரதிபா ஜாதா
கடகாத்யர்த ஸமர்தா- சேத்
து:கமயீ தே ஸம்ஸ்ருதிரேஷா
து:கமயீ தே ஸம்ஸ்ருதிரேஷா
நிர்வ்ருதிதாநே நிபுணா ஸ்யாத் |
சேதோப்ருங்க’ப்ரமஸி வ்ருதா
சேதோப்ருங்க’ப்ரமஸி வ்ருதா
பவமருபூமௌ விரஸாயாம்
பஜ பஜ லக்ஷ்மீநரஸிம்ஹா
பஜ பஜ லக்ஷ்மீநரஸிம்ஹா
நகபத ஸரஸிஜமகரந்தம் || 2 ||
ஆக்ருதிஸாம்யாச்சால்மலிகுஸுமே
ஆக்ருதிஸாம்யாச்சால்மலிகுஸுமே
ஸ்தல நலிநத்வப்ரமமகரோ:
கந்தரஸாவிஹ கிமு வித்யேதே விபலம்
கந்தரஸாவிஹ கிமு வித்யேதே விபலம்
ப்ரீராம்யஸி ப்ருலவிரஸே(அ)ஸ்மிந் |
சேதோப்ருங்க ப்ரமஸி வ்ருதா
சேதோப்ருங்க ப்ரமஸி வ்ருதா
பவமருபூமௌ விரஸாயாம்
பஜ பஜ லக்ஷ்மீநரஸிம்ஹா
பஜ பஜ லக்ஷ்மீநரஸிம்ஹா
நகபத ஸரஸிஜமகரந்தம் || 3 ||
ஸ்ரக்சந்த’நவநிதாதீந்விஷயாந்
ஸ்ரக்சந்த’நவநிதாதீந்விஷயாந்
ஸுகதாந்மத்வா தத்ர விஹரஸே
கந்தப்லீஸத்ருஷா நநு தே(அ)மீ
கந்தப்லீஸத்ருஷா நநு தே(அ)மீ
போ'கா'நந்தரது':கக்ருத: ஸ்யு: |
சேதோப்ருங்க ப்ரமஸி வ்ருதா
பவமருபூமௌ விரஸாயாம்
பஜ பஜ லக்ஷ்மீநரஸிம்ஹா
பஜ பஜ லக்ஷ்மீநரஸிம்ஹா
நகபத ஸரஸிஜமகரந்தம் || 4 ||
தவ ஹிதமேகம் வசநம் வக்ஷ்யே
தவ ஹிதமேகம் வசநம் வக்ஷ்யே
ஸ்ருணு ஸுககாமோ யதி ஸததம்
ஸ்வப்நே த்ருஷ்டம் ஸகலம் ஹி ம்ருஷா
ஸ்வப்நே த்ருஷ்டம் ஸகலம் ஹி ம்ருஷா
ஜாக்ரதி ச ஸ்மர தத்வதி’தி |
சேதோப்ருங்க ப்ரமஸி வ்ருதா
சேதோப்ருங்க ப்ரமஸி வ்ருதா
பவமருபூமௌ விரஸாயாம்
பஜ பஜ லக்ஷ்மீநரஸிம்ஹா
பஜ பஜ லக்ஷ்மீநரஸிம்ஹா
நகபத ஸரஸிஜமகரந்தம் || 5 ||
Sri Lakshminarasimha Pancharatnam
tvatprabhujivapriyamicchasi
cennaraharipūjāṁ kuru satatam
pratibimbālankṛtidhṛtikuśalō
cennaraharipūjāṁ kuru satatam
pratibimbālankṛtidhṛtikuśalō
bimbālaṁkṛtimātanutē |
cētōbhṛnga bhramasi vṛthā
bhavamarubhūmau virasāyāṁ
bhaja bhaja lakṣmīnarasiṁhā
bhaja bhaja lakṣmīnarasiṁhā
naghapadasarasijamakarandam || 1 ||
śuktau rajatapratibhā jātā
śuktau rajatapratibhā jātā
kaṭakādyarthasamarthā cēd-
duḥkhamayī tē samsṛtirēṣā
duḥkhamayī tē samsṛtirēṣā
nirvṛtidānē nipuņā syāt |
cētōbhrnga bhramasi vṛthā
bhavamarubhūmau virasāyāṁ
bhaja bhaja lakṣmīnarasiṁhā
bhaja bhaja lakṣmīnarasiṁhā
naghapadasarasijamakarandam || 2 ||
ākṛtisāmyācchālmalikusumē
ākṛtisāmyācchālmalikusumē
sthalanalinatvabhramamakarōḥ
gandharasaviha kimu vidyētē viphalaṁ
gandharasaviha kimu vidyētē viphalaṁ
bhrāmyasi bhṛśavirasē:'smin |
cētōbhrnga bhramasi vṛthā
bhavamarubhūmau virasāyāṁ
bhaja bhaja lakṣmīnarasiṁhā
bhaja bhaja lakṣmīnarasiṁhā
naghapadasarasijamakarandam || 3 ||
srakcandanavanitādīnviṣayān
srakcandanavanitādīnviṣayān
sukhadānmatvā tatra viharasē
gandhaphalisadṛśā nanu tē:’mī
gandhaphalisadṛśā nanu tē:’mī
bhōgānantaraduḥkhakṛtaḥ syuḥ |
cētōbhrnga bhramasi vṛthā
bhavamarubhūmau virasāyāṁ
bhaja bhaja lakṣmīnarasiṁhā
bhaja bhaja lakṣmīnarasiṁhā
naghapadasarasijamakarandam || 4 ||
tava hitamēkam vacanaṁ vakṣyē
śṛņu sukhakāmō yadi satataṁ
svapnē dṛṣṭam sakalaṁ hi mṛṣā
svapnē dṛṣṭam sakalaṁ hi mṛṣā
jāgrati ca smara tadvaditi |
cētōbhrnga bhramasi vṛthā
bhavamarubhūmau virasāyāṁ
bhaja bhaja lakṣmīnarasiṁhā
bhaja bhaja lakṣmīnarasiṁhā
naghapadasarasijamakarandam || 5 ||