ராமனின் தீவிர பக்தனான அனுமனின் பக்தியைப் போற்றும் விதமாக, அனுமன் சாலீஸாவின் மகத்துவம் என்ன, அதனை எப்படி பாராயணம் செய்ய வேண்டும் என்பதைப் பார்ப்போம்...

ஸ்ரீ ராம ஜெயம் சொன்னால் நம்மைத் தேடி வந்து அனைத்து தெய்வங்களும் அருள் புரிவார்கள். ஸ்ரீ ராமரை தன் உயிராக நினைத்தவர் அனுமன். அப்படிப்பட்ட சிரஞ்சீவி அனுமனின் பெயரை சொன்னாலே துன்பங்கள், துயரங்கள், தடைகள், தொல்லைகள் தவிடுபடியாகும்.

அனுமனின் அருளைப் பெற துளசிதாசர் வட மொழியில் அருளிய அனுமன் சாலீசா எனும் திருமந்திரத்தை இங்கு சொல்லி நம் துன்பங்களை வெல்வோம்.



 ஹனுமான சாலீஸா 

தோ³ஹா
ஶ்ரீகு³ரு சரன ஸரோஜ ரஜ
  நிஜ மனு முகுரு ஸுதா⁴ரி .
ப³ரனஊம்ˮ ரகு⁴ப³ர பி³மல ஜஸு
  ஜோ தா³யகு ப²ல சாரி .. 

பு³த்³தி⁴ஹீன தனு ஜானிகே
  ஸுமிரௌம்ʼ பவனகுமார .
ப³ல பு³த்³தி⁴ பி³த்³யா தே³ஹு மோஹிம்ʼ
  ஹரஹு கலேஸ பி³கார .. 
 
சௌபாஈ
ஜய ஹனுமான ஜ்ஞான கு³ன ஸாக³ர .
  ஜய கபீஸ திஹும்ˮ லோக உஜாக³ர .. 
ராம தூ³த அதுலித ப³ல தா⁴மா .
  அஞ்ஜனிபுத்ர பவனஸுத நாமா .. 

மஹாபீ³ர பி³க்ரம ப³ஜரங்கீ³ .
  குமதி நிவார ஸுமதி கே ஸங்கீ³ .. 
கஞ்சன ப³ரன பி³ராஜ ஸுபே³ஸா .
  கானன குண்ட³ல குஞ்சித கேஸா .. 

ஹாத² ப³ஜ்ர ஔ த்⁴வஜா பி³ராஜை .
  காம்ˮதே⁴ மூம்ˮஜ ஜனேஊ ஸாஜை .. 
ஸங்கர ஸுவன கேஸரீநந்த³ன .
  தேஜ ப்ரதாப மஹா ஜக³ ப³ந்த³ன .. 

வித்³யாவான கு³னீ அதி சாதுர .
  ராம காஜ கரிபே³ கோ ஆதுர .. 
ப்ரபு⁴ சரித்ர ஸுனிபே³ கோ ரஸியா .
  ராம லக²ன ஸீதா மன ப³ஸியா .. 

ஸூக்ஶ்ம ரூப த⁴ரி ஸியஹிம்ʼ தி³கா²வா .
  பி³கட ரூப த⁴ரி லங்க ஜராவா .. 
பீ⁴ம ரூப த⁴ரி அஸுர ஸம்ˮஹாரே .
  ராமசந்த்³ர கே காஜ ஸம்ˮவாரே .. 

லாய ஸஜீவன லக²ன ஜியாயே .
  ஶ்ரீரகு⁴பீ³ர ஹரஷி உர லாயே .. 
ரகு⁴பதி கீன்ஹீ ப³ஹுத ப³ஃடா²ஈ .
  தும மம ப்ரிய ப⁴ரதஹி ஸம பா⁴ஈ .. 

ஸஹஸ ப³த³ன தும்ஹரோ ஜஸ கா³வைம்ʼ .
  அஸ கஹி ஶ்ரீபதி கண்ட² லகா³வைம்ʼ .. 
ஸனகாதி³க ப்³ரஹ்மாதி³ முனீஸா .
  நாரத³ ஸாரத³ ஸஹித அஹீஸா .. 

ஜம குபே³ர தி³க³பால ஜஹாம்ˮ தே .
  கபி³ கோபி³த³ கஹி ஸகே கஹாம்ˮ தே .. 
தும உபகார ஸுக்³ரீவஹிம்ʼ கீன்ஹா .
  ராம மிலாய ராஜ பத³ தீ³ன்ஹா .. 

தும்ஹரோ மந்த்ர பி³பீ⁴ஷன மானா .
  லங்கேஸ்வர ப⁴ஏ ஸப³ ஜக³ ஜானா .. 
ஜுக³ ஸஹஸ்ர ஜோஜன பர பா⁴னூ .
  லீல்யோ தாஹி மது⁴ர ப²ல ஜானூ .. 

ப்ரபு⁴ முத்³ரிகா மேலி முக² மாஹீம்ʼ .
  ஜலதி⁴ லாம்ˮகி⁴ க³யே அசரஜ நாஹீம்ʼ .. 
து³ர்க³ம காஜ ஜக³த கே ஜேதே .
  ஸுக³ம அனுக்³ரஹ தும்ஹரே தேதே .. 

ராம து³ஆரே தும ரக²வாரே .
  ஹோத ந ஆஜ்ஞா பி³னு பைஸாரே .. 
ஸப³ ஸுக² லஹை தும்ஹாரீ ஸரனா .
  தும ரச்ச²க காஹூ கோ ட³ர நா .. 

ஆபன தேஜ ஸம்ʼஹாரோ ஆபை .
  தீனோம்ʼ லோக ஹாம்ˮக தேம்ʼ காம்ˮபை .. 
பூ⁴த பிஸாச நிகட நஹிம்ʼ ஆவை .
  மஹாபீ³ர ஜப³ நாம ஸுனாவை .. 

நாஸை ரோக³ ஹரை ஸப³ பீரா .
  ஜபத நிரந்தர ஹனுமத பீ³ரா .. 
ஸங்கட தேம்ʼ ஹனுமான சு²ஃடா²வை .
  மன க்ரம ப³சன த்⁴யான ஜோ லாவை .. 
        
ஸப³ பர ராம தபஸ்வீ ராஜா .
  தின கே காஜ ஸகல தும ஸாஜா .. 
ஔர மனோரத² ஜோ கோஈ லாவை .
  ஸோஈ அமித ஜீவன ப²ல பாவை .. 

சாரோம்ʼ ஜுக³ பரதாப தும்ஹாரா .
  ஹை பரஸித்³த⁴ ஜக³த உஜியாரா .. 
ஸாது⁴ ஸந்த கே தும ரக²வாரே .
  அஸுர நிகந்த³ன ராம து³லாரே .. 

அஷ்ட ஸித்³தி⁴ நௌ நிதி⁴ கே தா³தா .
  அஸ ப³ர தீ³ன ஜானகீ மாதா .. 
ராம ரஸாயன தும்ஹரே பாஸா .
  ஸதா³ ரஹோ ரகு⁴பதி கே தா³ஸா .. 
 
 தும்ஹரே ப⁴ஜன ராம கோ பாவை .
   ஜனம ஜனம கே து³க² பி³ஸராவை .. 
 அந்த கால ரகு⁴ப³ர புர ஜாஈ .
   ஜஹாம்ˮ ஜன்ம ஹரிப⁴க்த கஹாஈ .. 
   
ஔர தே³வதா சித்த ந த⁴ரஈ .
  ஹனுமத ஸேஈ ஸர்ப³ ஸுக² கரஈ .. 
ஸங்கட கடை மிடை ஸப³ பீரா .. 
  ஜோ ஸுமிரை ஹனுமத ப³லபீ³ரா .. 
  
ஜை ஜை ஜை ஹனுமான கோ³ஸாஈம்ʼ .
  க்ருʼபா கரஹு கு³ரு தே³வ கீ நாஈம்ʼ .. 
ஜோ ஸத பா³ர பாட² கர கோஈ .
  சூ²டஹி ப³ந்தி³ மஹா ஸுக² ஹோஈ .. 
  
ஜோ யஹ பஃடை³ ஹனுமான சலீஸா .
  ஹோய ஸித்³தி⁴ ஸாகீ² கௌ³ரீஸா .. 
துலஸீதா³ஸ ஸதா³ ஹரி சேரா .
  கீஜை நாத² ஹ்ருʼத³ய மம்ˮஹ டே³ரா .. 
 
தோ³ஹா

பவனதனய ஸங்கட ஹரன மங்க³ல மூரதி ரூப .
ராம லக²ன ஸீதா ஸஹித ஹ்ருʼத³ய ப³ஸஹு ஸுர பூ⁴ப .. 

ஆரதீ

மங்க³ல மூரதீ மாருத நந்த³ன
  ஸகல அமங்க³ல மூல நிகந்த³ன
பவனதனய ஸந்தன ஹிதகாரீ
  ஹ்ருʼத³ய பி³ராஜத அவத⁴ பி³ஹாரீ
  
மாது பிதா கு³ரூ க³ணபதி ஸாரத³
  ஶிவ ஸமேட ஶம்பூ⁴ ஶுக நாரத³
சரன கமல பி³ந்தௌ⁴ ஸப³ காஹு
  தே³ஹு ராமபத³ நேஹு நிபா³ஹு
  
ஜை ஜை ஜை ஹனுமான கோ³ஸாஈம்ʼ
  க்ருʼபா கரஹு கு³ரு தே³வ கீ நாஈம்ʼ
ப³ந்த⁴ன ராம லக²ன வைதே³ஹீ
  யஹ துலஸீ கே பரம ஸனேஹீ

        ஸியாவர ராமசந்த்³ரஜீ கீ ஜய .. 

 हनुमान चालीसा 

दोहा
श्रीगुरु चरन सरोज रज निज मनु मुकुरु सुधारि ।
बरनऊँ रघुबर बिमल जसु जो दायकु फल चारि ॥ 

बुद्धिहीन तनु जानिके सुमिरौं पवनकुमार ।
बल बुद्धि बिद्या देहु मोहिं हरहु कलेस बिकार ॥ 

                   चौपाई
जय हनुमान ज्ञान गुन सागर ।
 जय कपीस तिहुँ लोक उजागर ॥ 
राम दूत अतुलित बल धामा ।
 अंजनिपुत्र पवनसुत नामा ॥ 

महाबीर बिक्रम बजरंगी ।
 कुमति निवार सुमति के संगी ॥ 
कंचन बरन बिराज सुबेसा ।
 कानन कुंडल कुंचित केसा ॥ 
 
हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजै ।
 काँधे मूँज जनेऊ साजै ॥ 
संकर सुवन केसरीनंदन ।
 तेज प्रताप महा जग बंदन ॥ 
 
विद्यावान गुनी अति चातुर ।
  राम काज करिबे को आतुर ॥ 
प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया ।
 राम लखन सीता मन बसिया ॥

सूक्श्म रूप धरि सियहिं दिखावा ।
 बिकट रूप धरि लंक जरावा ॥ 
भीम रूप धरि असुर सँहारे ।
 रामचंद्र के काज सँवारे ॥ 
 
लाय सजीवन लखन जियाये ।
 श्रीरघुबीर हरषि उर लाये ॥ 
रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई ।
 तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई ॥ 
 
सहस बदन तुम्हरो जस गावैं ।
 अस कहि श्रीपति कंठ लगावैं ॥ 
सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा ।
 नारद सारद सहित अहीसा ॥ 
 
जम कुबेर दिगपाल जहाँ ते ।
 कबि कोबिद कहि सके कहाँ ते ॥ 
तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा ।
 राम मिलाय राज पद दीन्हा ॥ 
 
तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना ।
 लंकेस्वर भए सब जग जाना ॥ 
जुग सहस्र जोजन पर भानू ।
 लील्यो ताहि मधुर फल जानू ॥ 
 
प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं ।
 जलधि लाँघि गये अचरज नाहीं ॥ 
दुर्गम काज जगत के जेते ।
 सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते ॥ 
 
राम दुआरे तुम रखवारे ।
 होत न आज्ञा बिनु पैसारे ॥ 
सब सुख लहै तुम्हारी सरना ।
 तुम रच्छक काहू को डर ना ॥ 

आपन तेज संहारो आपै ।
 तीनों लोक हाँक तें काँपै ॥ 
भूत पिसाच निकट नहिं आवै ।
 महाबीर जब नाम सुनावै ॥ 
 
नासै रोग हरै सब पीरा ।
 जपत निरंतर हनुमत बीरा ॥ 
संकट तें हनुमान छुड़ावै ।
 मन क्रम बचन ध्यान जो लावै ॥ 
 
सब पर राम तपस्वी राजा ।
 तिन के काज सकल तुम साजा ॥ 
और मनोरथ जो कोई लावै ।
 सोई अमित जीवन फल पावै ॥ 

चारों जुग परताप तुम्हारा ।
 है परसिद्ध जगत उजियारा ॥ 
साधु संत के तुम रखवारे ।
 असुर निकंदन राम दुलारे ॥ 

अष्ट सिद्धि नौ निधि के दाता ।
 अस बर दीन जानकी माता ॥ 
राम रसायन तुम्हरे पासा ।
 सदा रहो रघुपति के दासा ॥ 
 
तुम्हरे भजन राम को पावै ।
 जनम जनम के दुख बिसरावै ॥ 
अंत काल रघुबर पुर जाई ।
 जहाँ जन्म हरिभक्त कहाई ॥ 
 
और देवता चित्त न धरई ।
 हनुमत सेई सर्ब सुख करई ॥ 
संकट कटै मिटै सब पीरा ।  
 जो सुमिरै हनुमत बलबीरा ॥ 
 
जै जै जै हनुमान गोसाईं ।
 कृपा करहु गुरु देव की नाईं ॥ 
जो सत बार पाठ कर कोई ।
 छूटहि बंदि महा सुख होई ॥ 
 
जो यह पढ़ै हनुमान चलीसा ।
 होय सिद्धि साखी गौरीसा ॥ 
तुलसीदास सदा हरि चेरा ।
 कीजै नाथ हृदय मँह डेरा ॥ 
 
दोहा
पवनतनय संकट हरन
 मंगल मूरति रूप ।
राम लखन सीता सहित
 हृदय बसहु सुर भूप ॥ 

आरती
मंगल मूरती मारुत नंदन
 सकल अमंगल मूल निकंदन
पवनतनय संतन हितकारी   
 हृदय बिराजत अवध बिहारी
   
मातु पिता गुरू गणपति सारद
 शिव समेट शंभू शुक नारद
चरन कमल बिन्धौ सब काहु
 देहु रामपद नेहु निबाहु
 
जै जै जै हनुमान गोसाईं
 कृपा करहु गुरु देव की नाईं
बंधन राम लखन वैदेही
 यह तुलसी के परम सनेही

सियावर रामचंद्रजी की जय ॥ 

 Hanumāna chālīsā 


dōhā
śrīguru carana sarōja raja
 nija manu mukuru sudhāri .
baranaūm̐ raghubara bimala jasu
  jō dāyaku phala cāri .. 
  
 buddhihīna tanu jānikē
  sumirauṁ pavanakumāra .
 bala buddhi bidyā dēhu mōhiṁ
  harahu kalēsa bikāra .. 
 
caupāī
jaya hanumāna jñāna guna sāgara .
 jaya kapīsa tihum̐ lōka ujāgara .. 
rāma dūta atulita bala dhāmā .
 aṁjaniputra pavanasuta nāmā .. 
 
mahābīra bikrama bajaraṁgī .
 kumati nivāra sumati kē saṁgī .. 
kaṁcana barana birāja subēsā .
 kānana kuṁḍala kuṁcita kēsā .. 
 
hātha bajra au dhvajā birājai .
 kām̐dhē mūm̐ja janēū sājai .. 
saṁkara suvana kēsarīnaṁdana .
 tēja pratāpa mahā jaga baṁdana .. 
 
vidyāvāna gunī ati cātura .
 rāma kāja karibē kō ātura .. 
prabhu caritra sunibē kō rasiyā .
 rāma lakhana sītā mana basiyā .. 
 
sūkśma rūpa dhari siyahiṁ dikhāvā .
 bikaṭa rūpa dhari laṁka jarāvā .. 
bhīma rūpa dhari asura sam̐hārē .
 rāmacaṁdra kē kāja sam̐vārē .. 
 
lāya sajīvana lakhana jiyāyē .
 śrīraghubīra haraṣi ura lāyē .. 
raghupati kīnhī bahuta baṛāī .
 tuma mama priya bharatahi sama bhāī .. 

sahasa badana tumharō jasa gāvaiṁ .
 asa kahi śrīpati kaṁṭha lagāvaiṁ .. 
sanakādika brahmādi munīsā .
 nārada sārada sahita ahīsā .. 

jama kubēra digapāla jahām̐ tē .
 kabi kōbida kahi sakē kahām̐ tē .. 
tuma upakāra sugrīvahiṁ kīnhā .
 rāma milāya rāja pada dīnhā .. 
 
tumharō maṁtra bibhīṣana mānā .
 laṁkēsvara bhaē saba jaga jānā .. 
juga sahasra jōjana para bhānū .
 līlyō tāhi madhura phala jānū .. 
 
prabhu mudrikā mēli mukha māhīṁ .
  jaladhi lām̐ghi gayē acaraja nāhīṁ .. 
durgama kāja jagata kē jētē .
  sugama anugraha tumharē tētē .. 
  
rāma duārē tuma rakhavārē .
  hōta na ājñā binu paisārē .. 
saba sukha lahai tumhārī saranā .
  tuma racchaka kāhū kō ḍara nā .. 
  
āpana tēja saṁhārō āpai .
  tīnōṁ lōka hām̐ka tēṁ kām̐pai .. 
bhūta pisāca nikaṭa nahiṁ āvai .
  mahābīra jaba nāma sunāvai .. 

nāsai rōga harai saba pīrā .
  japata niraṁtara hanumata bīrā .. 
saṁkaṭa tēṁ hanumāna chuṛāvai .
  mana krama bacana dhyāna jō lāvai .. 
  
saba para rāma tapasvī rājā .
  tina kē kāja sakala tuma sājā .. 
aura manōratha jō kōī lāvai .
  sōī amita jīvana phala pāvai .. 
  
cārōṁ juga paratāpa tumhārā .
  hai parasiddha jagata ujiyārā .. 
sādhu saṁta kē tuma rakhavārē .
  asura nikaṁdana rāma dulārē .. 
 
aṣṭa siddhi nau nidhi kē dātā .
  asa bara dīna jānakī mātā .. 
rāma rasāyana tumharē pāsā .
  sadā rahō raghupati kē dāsā .. 
  
tumharē bhajana rāma kō pāvai .
  janama janama kē dukha bisarāvai .. 
aṁta kāla raghubara pura jāī .
  jahām̐ janma haribhakta kahāī .. 
  
aura dēvatā citta na dharaī .
  hanumata sēī sarba sukha karaī .. 
saṁkaṭa kaṭai miṭai saba pīrā . 
  jō sumirai hanumata balabīrā .. 
  
jai jai jai hanumāna gōsāīṁ .
  kr̥pā karahu guru dēva kī nāīṁ .. 
jō sata bāra pāṭha kara kōī .
  chūṭahi baṁdi mahā sukha hōī .. 

jō yaha paṛhai hanumāna calīsā .
  hōya siddhi sākhī gaurīsā .. 
tulasīdāsa sadā hari cērā .
  kījai nātha hr̥daya mam̐ha ḍērā .. 

dōhā
pavanatanaya saṁkaṭa harana
 maṁgala mūrati rūpa .
rāma lakhana sītā sahita
 hr̥daya basahu sura bhūpa .. 

 āratī
maṁgala mūratī māruta naṁdana
  sakala amaṁgala mūla nikaṁdana
pavanatanaya saṁtana hitakārī
  hr̥daya birājata avadha bihārī
  
mātu pitā gurū gaṇapati sārada
  śiva samēṭa śaṁbhū śuka nārada
carana kamala bindhau saba kāhu
  dēhu rāmapada nēhu nibāhu
  
jai jai jai hanumāna gōsāīṁ
  kr̥pā karahu guru dēva kī nāīṁ
baṁdhana rāma lakhana vaidēhī
  yaha tulasī kē parama sanēhī

  siyāvara rāmacaṁdrajī kī jaya .. 

Kannada
ಹನುಮಾನ ಚಾಲೀಸಾ 


ದೋಹಾ
     ಶ್ರೀಗುರು ಚರನ ಸರೋಜ ರಜ
 ನಿಜ ಮನು ಮುಕುರು ಸುಧಾರಿ .
     ಬರನಊಁ ರಘುಬರ ಬಿಮಲ ಜಸು
 ಜೋ ದಾಯಕು ಫಲ ಚಾರಿ .. 
          ಬುದ್ಧಿಹೀನ ತನು ಜಾನಿಕೇ
 ಸುಮಿರೌಂ ಪವನಕುಮಾರ .
          ಬಲ ಬುದ್ಧಿ ಬಿದ್ಯಾ ದೇಹು ಮೋಹಿಂ
 ಹರಹು ಕಲೇಸ ಬಿಕಾರ .. 

                   ಚೌಪಾಈ
ಜಯ ಹನುಮಾನ ಜ್ಞಾನ ಗುನ ಸಾಗರ .
  ಜಯ ಕಪೀಸ ತಿಹುಁ ಲೋಕ ಉಜಾಗರ .. 
ರಾಮ ದೂತ ಅತುಲಿತ ಬಲ ಧಾಮಾ .
  ಅಂಜನಿಪುತ್ರ ಪವನಸುತ ನಾಮಾ .. 

ಮಹಾಬೀರ ಬಿಕ್ರಮ ಬಜರಂಗೀ .
  ಕುಮತಿ ನಿವಾರ ಸುಮತಿ ಕೇ ಸಂಗೀ .. 
ಕಂಚನ ಬರನ ಬಿರಾಜ ಸುಬೇಸಾ .
  ಕಾನನ ಕುಂಡಲ ಕುಂಚಿತ ಕೇಸಾ .. 
  
ಹಾಥ ಬಜ್ರ ಔ ಧ್ವಜಾ ಬಿರಾಜೈ .
  ಧೇ ಮೂಁಜ ಜನೇಊ ಸಾಜೈ .. 
ಸಂಕರ ಸುವನ ಕೇಸರೀನಂದನ .
  ತೇಜ ಪ್ರತಾಪ ಮಹಾ ಜಗ ಬಂದನ .. 

ವಿದ್ಯಾವಾನ ಗುನೀ ಅತಿ ಚಾತುರ .
  ರಾಮ ಕಾಜ ಕರಿಬೇ ಕೋ ಆತುರ .. 
ಪ್ರಭು ಚರಿತ್ರ ಸುನಿಬೇ ಕೋ ರಸಿಯಾ .
  ರಾಮ ಲಖನ ಸೀತಾ ಮನ ಬಸಿಯಾ .. 
  
ಸೂಕ್ಶ್ಮ ರೂಪ ಧರಿ ಸಿಯಹಿಂ ದಿಖಾವಾ .
  ಬಿಕಟ ರೂಪ ಧರಿ ಲಂಕ ಜರಾವಾ .. 
ಭೀಮ ರೂಪ ಧರಿ ಅಸುರ ಸಁಹಾರೇ .
  ರಾಮಚಂದ್ರ ಕೇ ಕಾಜ ಸಁವಾರೇ .. 
  
ಲಾಯ ಸಜೀವನ ಲಖನ ಜಿಯಾಯೇ .
  ಶ್ರೀರಘುಬೀರ ಹರಷಿ ಉರ ಲಾಯೇ .. 
ರಘುಪತಿ ಕೀನ್ಹೀ ಬಹುತ ಬಡ಼ಾಈ .
  ತುಮ ಮಮ ಪ್ರಿಯ ಭರತಹಿ ಸಮ ಭಾಈ .. 
  
ಸಹಸ ಬದನ ತುಮ್ಹರೋ ಜಸ ಗಾವೈಂ .
  ಅಸ ಕಹಿ ಶ್ರೀಪತಿ ಕಂಠ ಲಗಾವೈಂ .. 
ಸನಕಾದಿಕ ಬ್ರಹ್ಮಾದಿ ಮುನೀಸಾ .
  ನಾರದ ಸಾರದ ಸಹಿತ ಅಹೀಸಾ .. 
  
ಜಮ ಕುಬೇರ ದಿಗಪಾಲ ಜಹಾಁ ತೇ .
  ಕಬಿ ಕೋಬಿದ ಕಹಿ ಸಕೇ ಕಹಾಁ ತೇ .. 
ತುಮ ಉಪಕಾರ ಸುಗ್ರೀವಹಿಂ ಕೀನ್ಹಾ .
  ರಾಮ ಮಿಲಾಯ ರಾಜ ಪದ ದೀನ್ಹಾ .. 

ತುಮ್ಹರೋ ಮಂತ್ರ ಬಿಭೀಷನ ಮಾನಾ .
  ಲಂಕೇಸ್ವರ ಭಏ ಸಬ ಜಗ ಜಾನಾ .. 
ಜುಗ ಸಹಸ್ರ ಜೋಜನ ಪರ ಭಾನೂ .
  ಲೀಲ್ಯೋ ತಾಹಿ ಮಧುರ ಫಲ ಜಾನೂ .. 
  
ಪ್ರಭು ಮುದ್ರಿಕಾ ಮೇಲಿ ಮುಖ ಮಾಹೀಂ .
  ಜಲಧಿ ಲಾಁಘಿ ಗಯೇ ಅಚರಜ ನಾಹೀಂ .. 
ದುರ್ಗಮ ಕಾಜ ಜಗತ ಕೇ ಜೇತೇ .
  ಸುಗಮ ಅನುಗ್ರಹ ತುಮ್ಹರೇ ತೇತೇ .. 
  
ರಾಮ ದುಆರೇ ತುಮ ರಖವಾರೇ .
  ಹೋತ ನ ಆಜ್ಞಾ ಬಿನು ಪೈಸಾರೇ .. 
ಸಬ ಸುಖ ಲಹೈ ತುಮ್ಹಾರೀ ಸರನಾ .
  ತುಮ ರಚ್ಛಕ ಕಾಹೂ ಕೋ ಡರ ನಾ .. 
  
ಆಪನ ತೇಜ ಸಂಹಾರೋ ಆಪೈ .
  ತೀನೋಂ ಲೋಕ ಹಾಁಕ ತೇಂ ಕಾಁಪೈ .. 
ಭೂತ ಪಿಸಾಚ ನಿಕಟ ನಹಿಂ ಆವೈ .
  ಮಹಾಬೀರ ಜಬ ನಾಮ ಸುನಾವೈ .. 
  
ನಾಸೈ ರೋಗ ಹರೈ ಸಬ ಪೀರಾ .
  ಜಪತ ನಿರಂತರ ಹನುಮತ ಬೀರಾ .. 
 ಸಂಕಟ ತೇಂ ಹನುಮಾನ ಛುಡ಼ಾವೈ .
   ಮನ ಕ್ರಮ ಬಚನ ಧ್ಯಾನ ಜೋ ಲಾವೈ .. 
   
ಸಬ ಪರ ರಾಮ ತಪಸ್ವೀ ರಾಜಾ .
  ತಿನ ಕೇ ಕಾಜ ಸಕಲ ತುಮ ಸಾಜಾ .. 
ಔರ ಮನೋರಥ ಜೋ ಕೋಈ ಲಾವೈ .
  ಸೋಈ ಅಮಿತ ಜೀವನ ಫಲ ಪಾವೈ .. 
  
ಚಾರೋಂ ಜುಗ ಪರತಾಪ ತುಮ್ಹಾರಾ .
  ಹೈ ಪರಸಿದ್ಧ ಜಗತ ಉಜಿಯಾರಾ .. 
ಸಾಧು ಸಂತ ಕೇ ತುಮ ರಖವಾರೇ .
  ಅಸುರ ನಿಕಂದನ ರಾಮ ದುಲಾರೇ .. 
  
ಅಷ್ಟ ಸಿದ್ಧಿ ನೌ ನಿಧಿ ಕೇ ದಾತಾ .
  ಅಸ ಬರ ದೀನ ಜಾನಕೀ ಮಾತಾ .. 
 ರಾಮ ರಸಾಯನ ತುಮ್ಹರೇ ಪಾಸಾ .
   ಸದಾ ರಹೋ ರಘುಪತಿ ಕೇ ದಾಸಾ .. 
   
ತುಮ್ಹರೇ ಭಜನ ರಾಮ ಕೋ ಪಾವೈ .
  ಜನಮ ಜನಮ ಕೇ ದುಖ ಬಿಸರಾವೈ .. 
ಅಂತ ಕಾಲ ರಘುಬರ ಪುರ ಜಾಈ .
  ಜಹಾಁ ಜನ್ಮ ಹರಿಭಕ್ತ ಕಹಾಈ .. 
  
ಔರ ದೇವತಾ ಚಿತ್ತ ನ ಧರಈ .
  ಹನುಮತ ಸೇಈ ಸರ್ಬ ಸುಖ ಕರಈ .. 
ಸಂಕಟ ಕಟೈ ಮಿಟೈ ಸಬ ಪೀರಾ .. 
  ಜೋ ಸುಮಿರೈ ಹನುಮತ ಬಲಬೀರಾ .. 
  
ಜೈ ಜೈ ಜೈ ಹನುಮಾನ ಗೋಸಾಈಂ .
  ಕೃಪಾ ಕರಹು ಗುರು ದೇವ ಕೀ ನಾಈಂ .. 
ಜೋ ಸತ ಬಾರ ಪಾಠ ಕರ ಕೋಈ .
  ಛೂಟಹಿ ಬಂದಿ ಮಹಾ ಸುಖ ಹೋಈ .. 
  
ಜೋ ಯಹ ಪಢ಼ೈ ಹನುಮಾನ ಚಲೀಸಾ .
  ಹೋಯ ಸಿದ್ಧಿ ಸಾಖೀ ಗೌರೀಸಾ .. 
ತುಲಸೀದಾಸ ಸದಾ ಹರಿ ಚೇರಾ .
  ಕೀಜೈ ನಾಥ ಹೃದಯ ಮಁಹ ಡೇರಾ .. 
 
ದೋಹಾ
ಪವನತನಯ ಸಂಕಟ ಹರನ
 ಮಂಗಲ ಮೂರತಿ ರೂಪ .
ರಾಮ ಲಖನ ಸೀತಾ ಸಹಿತ
 ಹೃದಯ ಬಸಹು ಸುರ ಭೂಪ .. 

 ಆರತೀ
ಮಂಗಲ ಮೂರತೀ ಮಾರುತ ನಂದನ
  ಸಕಲ ಅಮಂಗಲ ಮೂಲ ನಿಕಂದನ
ಪವನತನಯ ಸಂತನ ಹಿತಕಾರೀ
  ಹೃದಯ ಬಿರಾಜತ ಅವಧ ಬಿಹಾರೀ
  
ಮಾತು ಪಿತಾ ಗುರೂ ಗಣಪತಿ ಸಾರದ
  ಶಿವ ಸಮೇಟ ಶಂಭೂ ಶುಕ ನಾರದ
ಚರನ ಕಮಲ ಬಿಂಧೌ ಸಬ ಕಾಹು
  ದೇಹು ರಾಮಪದ ನೇಹು ನಿಬಾಹು
  
ಜೈ ಜೈ ಜೈ ಹನುಮಾನ ಗೋಸಾಈಂ
  ಕೃಪಾ ಕರಹು ಗುರು ದೇವ ಕೀ ನಾಈಂ
ಬಂಧನ ರಾಮ ಲಖನ ವೈದೇಹೀ
  ಯಹ ತುಲಸೀ ಕೇ ಪರಮ ಸನೇಹೀ

ಸಿಯಾವರ ರಾಮಚಂದ್ರಜೀ ಕೀ ಜಯ .. 

Telugu
హనుమాన చాలీసా 


దోహా
     శ్రీగురు చరన సరోజ రజ
 నిజ మను ముకురు సుధారి .
     బరనఊఀ రఘుబర బిమల జసు
 జో దాయకు ఫల చారి .. 
          బుద్ధిహీన తను జానికే
 సుమిరౌం పవనకుమార .
          బల బుద్ధి బిద్యా దేహు మోహిం
 హరహు కలేస బికార .. 

చౌపాఈ
జయ హనుమాన జ్ఞాన గున సాగర .
  జయ కపీస తిహుఀ లోక ఉజాగర .. 
రామ దూత అతులిత బల ధామా .
  అంజనిపుత్ర పవనసుత నామా .. 

మహాబీర బిక్రమ బజరంగీ .
  కుమతి నివార సుమతి కే సంగీ .. 
కంచన బరన బిరాజ సుబేసా .
  కానన కుండల కుంచిత కేసా .. 
  
హాథ బజ్ర ఔ ధ్వజా బిరాజై .
  ధే మూఀజ జనేఊ సాజై .. 
సంకర సువన కేసరీనందన .
  తేజ ప్రతాప మహా జగ బందన .. 
 
విద్యావాన గునీ అతి చాతుర .
  రామ కాజ కరిబే కో ఆతుర .. 
ప్రభు చరిత్ర సునిబే కో రసియా .
  రామ లఖన సీతా మన బసియా .. 

సూక్శ్మ రూప ధరి సియహిం దిఖావా .
  బికట రూప ధరి లంక జరావా .. 
భీమ రూప ధరి అసుర సఀహారే .
  రామచంద్ర కే కాజ సఀవారే .. 
  
లాయ సజీవన లఖన జియాయే .
  శ్రీరఘుబీర హరషి ఉర లాయే .. 
రఘుపతి కీన్హీ బహుత బడాఈ .
  తుమ మమ ప్రియ భరతహి సమ భాఈ .. 
  
సహస బదన తుమ్హరో జస గావైం .
  అస కహి శ్రీపతి కంఠ లగావైం .. 
సనకాదిక బ్రహ్మాది మునీసా .
  నారద సారద సహిత అహీసా .. 
  
జమ కుబేర దిగపాల జహాఀ తే .
  కబి కోబిద కహి సకే కహాఀ తే .. 
తుమ ఉపకార సుగ్రీవహిం కీన్హా .
  రామ మిలాయ రాజ పద దీన్హా .. 
  
తుమ్హరో మంత్ర బిభీషన మానా .
  లంకేస్వర భఏ సబ జగ జానా .. 
జుగ సహస్ర జోజన పర భానూ .
  లీల్యో తాహి మధుర ఫల జానూ .. 
  
ప్రభు ముద్రికా మేలి ముఖ మాహీం .
  జలధి లాఀఘి గయే అచరజ నాహీం .. 
దుర్గమ కాజ జగత కే జేతే .
  సుగమ అనుగ్రహ తుమ్హరే తేతే .. 
  
రామ దుఆరే తుమ రఖవారే .
  హోత న ఆజ్ఞా బిను పైసారే .. 
సబ సుఖ లహై తుమ్హారీ సరనా .
  తుమ రచ్ఛక కాహూ కో డర నా .. 
  
ఆపన తేజ సంహారో ఆపై .
  తీనోం లోక హాఀక తేం కాఀపై .. 
భూత పిసాచ నికట నహిం ఆవై .
  మహాబీర జబ నామ సునావై .. 
  
నాసై రోగ హరై సబ పీరా .
  జపత నిరంతర హనుమత బీరా .. 
సంకట తేం హనుమాన ఛుడావై .
  మన క్రమ బచన ధ్యాన జో లావై .. 
  
సబ పర రామ తపస్వీ రాజా .
  తిన కే కాజ సకల తుమ సాజా .. 
ఔర మనోరథ జో కోఈ లావై .
  సోఈ అమిత జీవన ఫల పావై .. 
  
చారోం జుగ పరతాప తుమ్హారా .
  హై పరసిద్ధ జగత ఉజియారా .. 
సాధు సంత కే తుమ రఖవారే .
  అసుర నికందన రామ దులారే .. 
  
అష్ట సిద్ధి నౌ నిధి కే దాతా .
  అస బర దీన జానకీ మాతా .. 
 రామ రసాయన తుమ్హరే పాసా .
   సదా రహో రఘుపతి కే దాసా .. 
   
తుమ్హరే భజన రామ కో పావై .
  జనమ జనమ కే దుఖ బిసరావై .. 
అంత కాల రఘుబర పుర జాఈ .
  జహాఀ జన్మ హరిభక్త కహాఈ .. 
  
ఔర దేవతా చిత్త న ధరఈ .
  హనుమత సేఈ సర్బ సుఖ కరఈ .. 
సంకట కటై మిటై సబ పీరా .. 
  జో సుమిరై హనుమత బలబీరా .. 
  
జై జై జై హనుమాన గోసాఈం .
  కృపా కరహు గురు దేవ కీ నాఈం .. 
జో సత బార పాఠ కర కోఈ .
  ఛూటహి బంది మహా సుఖ హోఈ .. 
  
జో యహ పఢై హనుమాన చలీసా .
  హోయ సిద్ధి సాఖీ గౌరీసా .. 
తులసీదాస సదా హరి చేరా .
కీజై నాథ హృదయ మఀహ డేరా .. 

 దోహా
పవనతనయ సంకట హరన  మంగల మూరతి రూప .
రామ లఖన సీతా సహిత  హృదయ బసహు సుర భూప .. 

 ఆరతీ
మంగల మూరతీ మారుత నందన
  సకల అమంగల మూల నికందన
పవనతనయ సంతన హితకారీ
  హృదయ బిరాజత అవధ బిహారీ
  
మాతు పితా గురూ గణపతి సారద
  శివ సమేట శంభూ శుక నారద
చరన కమల బింధౌ సబ కాహు
  దేహు రామపద నేహు నిబాహు
  
జై జై జై హనుమాన గోసాఈం
  కృపా కరహు గురు దేవ కీ నాఈం
బంధన రామ లఖన వైదేహీ
  యహ తులసీ కే పరమ సనేహీ

సియావర రామచంద్రజీ కీ జయ .. 

Post a Comment

Previous Post Next Post
Youtube Channel Image
We're now on YT! Subscribe to our Slokas for All Youtube Channel
Subscribe